Pagina 1 van 1

Tijdelijke gelliplate maken van gelatine (1 week houdbaar)

Geplaatst: 01-03-2014 12:50
door SpeelseKunst
Hier staat hoe het moet, even naar beneden scrollen:

http://greeninthemiddle.wordpress.com/c ... gel-plate/

Geplaatst: 01-03-2014 13:11
door Elvy
Voordat ik mijn gelliplate aanschafte heb ik eerst een paar keer een eigen gelatineplak gemaakt en in de koelkast is zo'n plak langer houdbaar dan een week hoor :wink:

Marit maakt ze nog steeds zelf en die zorgt er voor dat ze haar plaat tijdig, voor de grote afbrokkelfase begint, weer in een pan terugsmelt zodat ze weer een nieuwe plaat kan maken. En als ik de berichten goed heb geïnterpreteerd werkt dat als een speer :P

Geplaatst: 01-03-2014 16:27
door ellie
maar dit is met blaadjes, ik dacht dat dat niet kon dat je alleen maar poeder kon gebruiken??? misschien toch een keer proberen

Geplaatst: 02-03-2014 12:21
door corrie
ellie schreef:maar dit is met blaadjes, ik dacht dat dat niet kon dat je alleen maar poeder kon gebruiken??? misschien toch een keer proberen
Heb het ook met blaadjes gedaan, is ook gewoon gelatine. Dus lukte goed !
Maar een echte gelli plate werkt net iets lekkerder :D

Geplaatst: 02-03-2014 16:12
door AnnekePP
Maar waar doe je het in???
Je moet dan toch iets hebben,
niet al te groot met platte bodem... :roll:

Geplaatst: 02-03-2014 16:23
door ellie
ik las een keer ergens een klein dieblaadje.
zou je een deksel van een schoenendoos niet kunnen gebruiken als je het bekleed met plastic

Geplaatst: 02-03-2014 17:13
door Elvy
ik maakte de mijne altijd in een bakblik.

Geplaatst: 04-03-2014 12:30
door Carla51
Ik heb het in een grote bakblik bijna a5 formaat, staat gewoon op mijn werktafel.
gebruik gelantine blaadjes, suiker en glycerine, dat blijft langer goed en is ook steviger vanwege de suiker en glycerine.

Gelliplate zelfmaken.

Geplaatst: 31-01-2017 23:00
door Susanpaints
Ik heb er 8 maanden geleden zelf een gemaakt en is nog steeds goed. Ik heb bij een turkse winkel agar agar poeder gekocht , dat is ook gelatine maar gemaakt van zeewier in plaats van dierlijk vet. Het recept is van anja blogspot.com . Ik heb er 3 soorten formaten van kunnen maken van het recept. Ik goot de gelmassa in houdbaarheidsbakjes met een deksel. (Zeeman). A4 formaat , en kleinere maatjes. Link recept gelli plate : http://anja-ajna.blogspot.com/2014/08/z ... maken.html