Pagina 1 van 1

verschil tussen caran d'ache neocollor en de derwent inktens

Geplaatst: 17-01-2013 20:32
door Tjad
is er verschil tussen caran d'ache neocollor en de derwent inktense blocks
en wat gebruiken jullie voor aquaverf/potloden /blocks
en moet je hier gesso onder doen

Geplaatst: 17-01-2013 20:47
door Elvy
1. ja
2. ik gebruik aquarelverf, inktens potloden, inktens blocks en neocolors
3. nee

http://artjournal.weebly.com/verfinkt.html :wink:

Geplaatst: 18-01-2013 11:52
door Margot
He Elf. lekker kort maar krachtig!

Ieder materiaal reageert anders, een kwestie van uitproberen wat je fijn vindt.

Ik heb een kast vol materialen, maar mijn acrylverf (amsterdam standaard) kan ik echt niet missen.

Geplaatst: 18-01-2013 13:18
door Sandra
Wel erg belangrijk..voor mij tenminste...:
Over de Neocolors (ik heb de Neocolor II, dus ook met water uit te smeren..) kan je na drogen veel moeilijker schrijven als over de Inktense. (ik gebruik de potloden...)

Nee, geen gesso eronder...kan wel..zeker bij Neocolors. Maar ik gebruik liever dik aquarelpapier..kan ook veel hebben :wink:

Kwestie van proberen inderdaad! Succes!

Geplaatst: 19-01-2013 22:48
door Mieke Caspers
Ik gebruik alleen Neocolor II omdat ze watersoluble zijn. Deze krijtjes zijn wat vettig en hierover heen kan je moeilijk schrijven. Inktense blocks heb ik nooit gekocht, maar hier schijnt heel veel pigment in te zitten en is volgens mij ook watersoluble. Wat je zou kunnen doen is om een paar stuks van bv de neocolor II te kopen en uit te proberen. Bij de betere schilderwinkels kan je deze per stuk kopen. Weet niet of dit ook kan met Inktense blocks.

Ik gebruik altijd acrylic verf, dit kan je verdunnen met water. Acrylic is vrij gauw droog. Waterverf heeft weer een ander resultaat. Ieder soort verf is anders. Olieverf bv droogt heel langzaam op. Je moet echt zelf experimenteren om te weten wat jij het fijnst vindt om mee te werken. Bij de Action is bv goedkope acylic of olieverf te koop. Begin daar eerst eens mee voordat je allerlei duren verven gaat kopen, terwijl je er niets mee doet.

Gesso gebruik je vaak als ondergrond, zodat je papier wat meer kan hebben. Ook de achterkant wordt vaak met gesso ingesmeerd. Als je een dikker papier gebruikt, dan hoef je gesso niet te gebruiken. Dit wordt voornamelijk gebruikt als je heel dun papier hebt. Vaak worden dan 2 blz tegen elkaar aangeplakt en daar gesso overheen geverfd. Dit wordt gedaan omdat anders het papier kapot gaat. Gesso wordt ook met andere technieken gebruikt. Op Youtube kan je hierover allerlei filmpjes vinden, vaak wel in het Engels.

Je kan verschillende podloden kopen. Van B, HB tot H. Een podlood kan 5 euro zijn, maar je heb ze ook voor bv een euro. De één werkt graag met een zacht podlood en de ander met een hard, of beide. Dit ontdek je door ermee te experimenteren.

Ik zou niet gelijk alles gaan kopen. Je moet met een paar kleine dingen beginnen. Een beter art journal maak je niet omdat je alle materialen in je kast heb liggen, maar maak je met veel creativiteit. Door met verschillende materialen te experimenteren, krijg je uiteindelijk je eigen voorkeur voor materiaal en wat je leuk vind om te doen in je aj. De één heeft maar een paar potjes verf nodig en gebruik het albert heijn tijdschrift om collages te maken. De ander gebruikt alleen maar inktspray (bv van Dylusion) voor ondergrond en tekent met pen of podlood hier overheen. Niets is nooit fout, dat is zo mooi bij art journal.

Succes ermee.