Pagina 1 van 1

een how to over werken met Texture Crackle

Geplaatst: 31-08-2013 14:19
door mdijk
op mijn blog
hier
http://phoebekattebeest.blogspot.nl/201 ... -atcs.html
Afbeelding

Geplaatst: 31-08-2013 22:04
door Crafty Carmen
AWESOME! Alweer iets om uit te proberen wink

Geplaatst: 01-09-2013 08:46
door Mazina
Thanks!

Geplaatst: 01-09-2013 10:52
door Mieke Caspers
Ik wil graag nog even toevoegen dat je geen dure cracklepaint hoeft te kopen om crackles te krijgen. Je heb ook een cracking medium/medium craqueleur die je kan kopen (te verkrijgen bij o.a. harrolds in rotterdam maar vast ook bij andere goed gesorteerde hobbywinkels. Er zijn verschillende merken). Dit spul smeer je onder de verf die moet crackelen. En hierboven verf je je eigen acrylic verf in willekeurige kleur er overheen. Hoe meer medium je erop doet, hoe groter de crackeltjes worden. Ik heb het geprobeerd en dit werkt prima en zo kan je met iedere kleur werken die je wilt. Succes ermee.

Geplaatst: 01-09-2013 13:16
door mdijk
Mieke Caspers schreef:Ik wil graag nog even toevoegen dat je geen dure cracklepaint hoeft te kopen om crackles te krijgen. Je heb ook een cracking medium/medium craqueleur die je kan kopen (te verkrijgen bij o.a. harrolds in rotterdam maar vast ook bij andere goed gesorteerde hobbywinkels. Er zijn verschillende merken). Dit spul smeer je onder de verf die moet crackelen. En hierboven verf je je eigen acrylic verf in willekeurige kleur er overheen. Hoe meer medium je erop doet, hoe groter de crackeltjes worden. Ik heb het geprobeerd en dit werkt prima en zo kan je met iedere kleur werken die je wilt. Succes ermee.

Dit is geen crackle medium Mieke. Het is een gipsachtige textuur pasta die crackled tijdens het drogen. Ik heb er atc 's mee gemaakt maar je kint het ook op hout of steen gebruiken

Normaal crackle medium gebruik je met verf. Eerst basis laag verf dan crackle medium en dan top laag verf

Dit is alleen de pasta. Die al rood is. Ik heb alleen verf gebruikt voor accenten

Het ziet er irl als oud stucwerk uit